torstai 3. syyskuuta 2015

Naisten kasvojen muotoja

Opiskellaan koulussa tällä hetkellä hiusten leikkausten syventäviä osia, jotka kuuluu siis hiustenleikkauksen tutkinnon osaan. Ja tää syventävä osa pitää sisällään miesten hiusten leikkaukset ja partakäsittelyt + kasvojen ja parran muoto-oppia. 

Kaikki tietää varmasti et jokaisella ihmisellä on erilaiset ja jopa eri muotoiset kasvot (oliski astetta pelottavampaa jos kaikilla ois samanlaiset kasvot ja kasvojen muodot). Kasvojen muotojen avulla voidaan määrittää mitkä hiusmallit ja kampaukset sopii just sulle ja sun kasvoihin. Ja jokaisen olisi tosi hyvä tietää oma kasvojen muotonsa jotta voi valita sopivimman ja parhaiten itseään imartelevan hiusmallin taikka kampauksen.

Naisten kasvojen muodot ei ihan kamalasti eroo miesten kasvojen muodoista mutta kuitenkin ihan tarpeeksi eroaa, joten päätin että teen ensin naisista ja sitten miehistä. Mut tosiaan..



Kasvojen muotoja on siis..

Ovaalit kasvot


Ovaalia kasvojen muotoa pidetään ihanteellisena ja parhaimpana kasvojen muotona koska siihen kasvon muotoon sopii kaikki hiusmallit ja kampaukset. Ja jossei omaa ovaaleja kasvoja niin erilaisilla tekniikoilla pyritään saamaan aikaan illuusio ovaaleista kasvoista.

Ovaalit kasvot ovat 1.5 kertaa pidemmät kuin niiden leveys ja otsa on aavistuksen leveämpi kuin leuan alue. Muita kasvojenmuotoja verrataan normaalisoikion eli ovaalin kasvonmuodon mittasuhteisiin. 

Pyöreät kasvot


Pyöreissä kasvoissa on pieni, pyöreä leuka, pyöreähkö otsa ja usein pulleat posket.


Timantin / Vinoneliön muotoiset kasvot



”Painuneet ohimot”/kapea otsa , poskipäiden kohdalta normaalisoikiota leveämmät kasvot, kapea leukalinja


Päärynän muotoiset kasvot


Kapea, ”painunut” otsa, leveämpi kasvojen alaosa eli poski- ja leukalinja. Lyhyesti päärynän muoto.


Neliön muotoiset kasvot


Matalampi kuin normaalisoikio, leveä ja kulmikas kallon linja, leveä kasvojen alaosa kulmikkaiden leukaperien kohdalta ja leveä otsa. 


Soikio/Suorakaiteen muotoiset kasvot/ Kaidat kasvot


Kapea kasvojen yläosa, kapea kasvojen alaosa, kapea otsan alue, usein myös korkea otsa, kapea leuka, usein pitkähkö kaula. Yleisilmeeltään kasvot ovat pitkät ja suorat.


Sydämen muotoiset kasvot


Matalammat kuin ovaalin muotoiset kasvot, leveä ja kulmikas kallon linja, leveä ja matala otsa, kapea leuka, usein otsan hiusraja on sydämen muotoinen 

*Kaikki kuvat on googlesta googlettamalla eri kasvojen muodon nimet*


Löysitkö joukosta oman kasvojen muodon? Kasvojen muodoista voi olla myös sekotuksia, esimerkiksi sydämen ja päärynän sekoitus, jolloin omaa vaikka päärynämaisen leuan mutta sydänmaisen ohimon jne.

Tällaista tällä kertaa, ensi kerralla muuta sitten :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti