keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Schär siemenleipä


Toisena leipänä Schär classicin jälkeen maisteluun pääsi multigrain- siemenleipä, joka "toverinsa" lailla maistui kanssa hyvälle, eikä siinäkään erottanut makua gluteenittomasta gluteenilliseen.


Tästä leivästä päädyin tekemään ihan tavalliset kurkku voileivät, jotta maistaa maun kunnolla :) Ja taas voin todeta että hyviä oli, ei mitään haukuttavaa. Ja itse oon muutenkin siemeniä sisältävien leipien ystävä, joten tällänen leipä ei ollut uusi juttu sinällään.

Otin taas vertailun vuoksi ainesosa listan:

Schär Multigrain siemenleipävesi, maissitärkkelys, hapantaikina 16% (riisijauho, vesi), riisitärkkelys, viljat 4,3% (hirssijauho 2,6%, quinoajauho 1,7%), omenakuidut, sokerijuurikkaan siirappi, auringonkukkaöljy, riisisiirappi, soijahiutaleet 2,1%, auringonkukansiemenet 2,1%, soijalese 1,9%, pellavansiemen 1,9%, sakeuttamisaine: hydroksipropyylimetyyliselluloosa; hirssihiutale 1,4%, soijaproteiini, hiiva, merisuola, hunaja. Saattaa sisältää pieniä määriä lupiinia. Laktoositon. Vehnätön

Oulainen Reilu täysjyväleipä: Täysjyvävehnäjauho (50 %), vesi, vehnäjauho, hiiva, siirappi, rypsiöljy, ruismallas, jodioitu suola, vehnägluteeni ja säilöntäaine (E200). Leivontaan käytetystä viljasta on 75 % täysjyvävehnää.

Näissäkään ei sinällään kamalasti eroa oo, lukuunottamatta tietysti että Schärin leivässä ei oo vehnäjauhoja eikä yhtään E-ainetta. 

Tähän mennessä oon vaan yllättynyt kokoaika positiivisesti näitä Schärin tuotteita maistellessa.

Vielä olisi jäljellä leivistä tumma leipä, joten siitä sitten seuraavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti