torstai 13. lokakuuta 2016

Buzzador & Gluteeniton Schär


Pääsin taas Buzzadorina mukaan kampanjaan ja tällä kertaa kyseessä onkin astetta erikoisempi kampanja, nimittäin kampanjassa on nyt syötävää testattavaa, eli Schär-merkin uutuuksia; gluteenittomia leipiä ja keksejä :)


Leipiä on kolme eri makua: Classic (vaalea "perus" leipä) , Multigrain (siemenleipä) ja Vital (tummaleipä). + 2 Pakettia keksejä mauissa vanilja ja suklaa.

"Uutuudet perustuvat uuden sukupolven erittäin runsaskuituiseen hapanjuureen, joka saa leivän maistumaan aivan kuten tuore leipä suoraan uunista. Leivissä on laadukkaita ainesosia kuten kastanja-, hirssi-ja quinoa-jauhoja ja erilaisia viljoja ja siemeniä."

Voisin vielä lyhykäisyydessään mainita, mitä gluteenittomuus tarkoittaa, koska itse ainakin olin niin "puupää" etten ennen näitä ihan kamalasti asiasta tiennyt. Kunnes hiukkasen paneuduin asiaan ja googlettelin.

Gluteenittomuus siis tarkoittaa lyhykäisyydessään sitä että ruokavaliosta karsitaan kaikki vehnän sukuiset viljat, eli vehnä, ohra ja ruis, eli siis ei periaatteessa syödä mitään näitä sisältäviä tuotteita.

Yleisemmin gluteenitonta ruokavaliota noudattaa keliakikot, jotka on herkistyneitä / allergisoituneita gluteenille, samalla tavalla kuin esimerkiksi laktoosi-intoleratikot ei juo tai syö laktoosia sisältäviä tuotteita. Kuka tahansa voi halutessaan muuttaa ruokavalionsa gluteenittomaksi.

Gluteenittomia viljalajeja on mm. kaura, riisi, tattari, hirssi ja maissi.

Oon super huono selittämään asioita, toivottavasti siis tajusitte edes jonkin verran tuosta.

Tällänen kampanja Buzzadorilta tällä kertaa ja näistä yksitellen tarkemmin erikseen :) 

Blogi muuntautuu nyt siis välillä "ruoka-aiheisemmaksi"-blogiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti