perjantai 27. toukokuuta 2016

Näyttöviikko


Kauan kuumoiltu näyttöviikko pulkassa ja kyllä oli tähän mennessä jännittävimmät ja kuumottavimmat pari päivää, pakko myöntää.


7 työtä tuli tehtyä yhteensä kahden päivän aikana ja jännitettyä sitäkin enemmän.

Tein siis 2 hiustenleikkausta, 2 hiustenhoitoa, parranmuotoilun, värin ja raidat. Ensimmäisenä päivänä oli naisten hiustenleikkaus, joka oli pääliosaan kasvavaa kerrostusta ja alaosa vaan tasoitettiin, eli se oli ehjää rakennetta. Toisena samana päivänä tein raidat jakauksen mukaan asiakkaalle Goldwellin Silk Lift- Beige- vaalennusaineella.


Silk liftin valitsin koska oon siitä goldwellin koulutuksesta asti halunnut toteuttaa raidat tuolla aineella, just sen takia kun on paljon hellävaraisempi vaihtoehto ja sisältää jo valmiiksi hiukan taittoa, eli ei kärsi hius niiin kamalasti ja keltasia raitoja ei tuu. Paras aine ja jatkossa varmasti käytän. Teen noista raidoista tässä myöhemmin ihan oman postauksen.

Seuraavana (ja viimeisenä) näyttöpäivänä tein parranmuotoilun, hiustenhoidon ja hiustenleikkauksen miehelle. Hiukan jännitti ottaa partaveitsi käteen ja ruveta hommiin, koska veistä en muista millon viimeksi olin käyttäny, mut hyvin se meni loppujen lopuksi. Käytin parranmuotoiluun saksia, joilla siistin ylimääräiset karvat poies ja veitsellä ajoin rajat, posket ja kaulan. Aineina käytin ekaa kertaa American Crew tuotteita.


American Crewlla oli partavaahdon sijasta geeliä, joka kyllä toimi ehkä paremmin kun vaahto, sitäkin siis ehkä käytän jatkossa enempi.

Ihan viimeisenä asiakkaana mulla oli hiustenvärjäys liukuvärjäyksenä, jonka oon jo aiemmin toteuttanutkin (<-klikkaa). Ja huomasin siinä että olisin voinut tässäkin työssä käyttää Goldwellin Silk liftiä vaalennusjauheen sijasta. 

Kaikki asiakkaat lähti tyytyväisenä poies.

Ja niin..

Miten meni noin niinku omasta mielestä?

Ihan hyvin, paitsi 7:stä työstä 5 meni läpi, eli tuli pari hylkyä jotka hiukan pisti ketuttamaan, mutta ensi näytöissä uusin ne sitten. Ja ne hylky siis tuli ekasta leikkauksesta (kasvava kerrostus ja ehjä rakenne) koska piirrustus suunnitelma ei vastannut leikkauksen lopputulosta ja toinen hylky tuli liukuvärjäyksestä, johon jäi muutama seepra läntti. Eli ei sillä tavalla tullut mitään hirveitä epäonnistumisia minkä takia hylky kolahti kohdalle ja melkeen osasin molempien töiden kohdalla odottaakin sitä että ei läpi mennyt.

Ja yllätin näytöissä itteni ihan "6-0" ekaksi ajallisesti ja sitten arvioinneissa. Nimittäin sain kaikki työt tehtyä ennen maksimi ajan täyttymistä ja sain RAIDOISTA K3  (=eli kiitettävä 3) arvosanaksi ja mullahan raidat oli yhdessä vaiheessa toooosi hankalia, joten harjottelin niitä joka kerta ku tein niitä ja kattelin että mitä oisin voinut tehdä toisin, se näköjään tosiaan kannatti, jeei. 

Ja toinen ylläri oli myös se että parranmuotoilusta kalahti myös K3 ja ihmettelin myös sitäkin, mutta hyvinhän se meni, mutten ajatellu että näin hyvin.

Meillä on siis arviointi 1-3.

Nyt on näytöt suoritettuna ja syksyllä uudestaan näytöt, joissa suoritan uudestaan nuo pari ja permanentit, niitä siis odotellessa. Ihan hyvä fiilis jäi mieleen näytöistä, arvioijat oli vaan tosi tiukkia ja pilkunviilaajia (joita niiden varmaan kuuluukin olla) ja se pitää muistaa ensi näytöissä, tai oikeastaan ajattelinkin ittekin viilata pilkkua sen verran että saan läpi kaikki ja mahdollisesti hyvät arvioinnit, tosin en mä tälläkään kertaa edes tavoitellut kolmosia ja niitä tuli silti, että tiiä sitten mikä on oikea tapa, kunhan parhaansa näyttää ja yrittää,

Nyt on enään yksi päivä koulua ennen kesälomaa, nopeesti on taas aika menny etiäppäin, tästä on taas hyvä jatkaa etiäppäin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti