perjantai 27. lokakuuta 2017

Suolan kasvatusta


Oon pitkään halunnut tehdä suolan avulla huurteisen kynttilälyhdyn tuikulle tai led-tuikuille, nyt vihdoin sain aikaiseksi aloittaa sen tekemisen. Tässä tapauksessa kuitenkin se tekeminen on ihan minimaalista, nimittäin lasipurkin pohjalle laitetaan muutama lusikallinen karkeeta merisuolaa ja vettä, laitetaan se jonnekin lämpimään paikkaan (esim liesituulettimen päälle tms.) ja sitte vaan ootellaan. Helppoa.

Voin tosin omasta kokemuksesta sanoa, että tää ei kyllä sovi sellaiselle jolla ei ole kärsivällisyyttä, koska suolan kasvamisessa kuitenkin kestää, eikä mikään tapahdu hetkessä. Toisaalta taas, jossei sillä tavalla ole aikaa askarrella niin tää sopii hyvin, just tuon helppouden ansiosta.

Mä laitoin suolaa kasvamaan viime viikolla, eikä se vielä oo yltänyt ihan purkin reunoille asti, en tiedä kasvaako se edes ihan reunalle, mutta katsotaan 😅

Hyvin tuo on kasvanut, vaikka aluksi olinkin hiukan skeptinen siitä, että onnistuuko vai eikö..


Oon pitänyt tuota purkkia kaapissa kasvamassa, koska poissa silmistä, poissa mielestä, vai miten se menikään. Ekoina päivinä kurkin vähän väliä kaappiin että joko se kasvaa tai jos kasvaa ni kuinkakohan paljon on kasvanut 😂 Sitte "unohdin" sen ja se kannatti, nyt se on kasvanut melkeen loppuun asti.


Joku päivä saan sen käyttöön ja sitte laitan tänne päivitystä siitä millanen se on ihan valmiina ja kynttilä sisällään 😊 Tähän laitan led-kynttilän, koska kyseessä on entinen hillopurkki ja sei todennäköisesti kestä kynttilän lämpöä.. Eikä olisi kovin kiwa jos koko homma poksahtas tai jotain vastaavaa.

Jännä miten noin vähistä aineksista saa aikaan jotain.. Kannattaa kokeilla 😊

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti