tiistai 11. heinäkuuta 2017

Mustikkapiirakka


Sain (vihdoin) aikaseksi hankkia piirakkavuoan, joten pääsen vääntelemään piirakoita, jjee 😊

Niimpä sitten heti testasin vuoan ja leipasin mustikkapiirakan Myllynparas-ohjeella.


Ohjeen piirakkaan löydät täältä (samalta sivulta löytyy videokin), mutta kirjoitan sen kuitenkin tähän alle.

Mustikkapiirakka kermaviili täytteellä (vuoan halkaisija n. 28 cm):

Taikina

1 pkt Myllyn Paras pyöreää piirakkataikinaa (löytyy pakastealtaasta ainakin k-kaupasta)

Täyte 

3dl mustikoita (200g pussi)

2 dl kermaviiliä

Puoli desiä sokeria

1 Kananmuna

2 tl vaniliinisokeria


Valmistus

Ota taikina sulamaan huoneen lämpöön noin tunniksi.

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen (kaasu-uunissa 3 asetus)

Painele sulanut taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, lisää mustikat.

Tee kermaviilitäyte; sekoita muna ja sokerit, heitä sekaan kermaviili ja sekoita kunnolla.

Kaada kermaviiliseos mustikoiden päälle ja laita uuniin keskitasolle (kaasu-uunissa kolmas taso) paistumaan 35 minuutin ajaksi.


Ihan super helppo piirakka, varsinki jos tekee valmiista taikinasta ja maistui hyvältä 😊😋 En muista millon viimeksi on tullut mustikkapiirakkaa syötyä.

 Syksyllä (tai sitte kun myydään mustikoita..) pitää kokeilla miltä tuo maistuu tuoreilla mustikoilla, kun nyt tein pakaste mustikoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti