sunnuntai 4. maaliskuuta 2018

Kauralastut


Tuli taas pitkästä aikaa kokeiltua jotain itselleen ihan uutta reseptiä, löysin nimittäin k-ruoka -sovelluksesta taas leivottavaa, tällä kertaa kauralastu-reseptin, joka oli yllättävän helppo.

Nykyään kun mietin mitä lähen leipomaan niin kattellen ensin just tuon k-ruoka -sovelluksen ja sitte jos sieltä ei löydy ideaa ni seikkailen netissä, mut nytte kuitenkin jokasella leipomis-kerralla oon löytänyt sieltä leivottavaa, eikä oo tarvinnut lähteä etsiskelemään koko internetin läpi. Kaikesta on tullu helpompaa ku on keksitty sovelluksia, onneks.

Kauralastut oli melkeen naurettavan helpot tehä, ei tarttennu ku voita, vehnäjauhoja, kaurahiutaleita, leivinjauhetta, vaniliinisokeria, fariinisokeria ja normaalia sokeria ja noi kaikki löyty ihan kotoota ja uunissa ne oli sen 7 minuuttia.


Resepti noihin löytyy täältä, mutta kirjotan sen nyt tohon alas myös kun kerran näistä sepustelen..😅

Ainekset:

100g voita

3 dl kaurahiutaleita (perus puuro hiutaleita)

1 dl Sokeria

1/2 dl fariinisokeria

1 rkl vehnäjauhoja

1 tl vaniliinisokeria

1 tl leivinjauhetta


Valmistus:

Sulata voi, anna sen jäähtyä, sekoita kuivat aineet keskenään ja kun voi on jäähtyny hiukkasen kaada se taikinan joukkoon ja sekoita koko taikina tasaiseksi. Anna taikinan olla 10 minuuttia ja sen jälkeen nostele taikina nokareita teelusikoiden avulla leivinpaperille ja jätä leviämisvaraa (nää nimittäin leviää yllättävän paljon siihen nähden millasia ne oli uuniin laittaessa..) mielummin liiotellun paljon kun liian vähän.

Paista uunissa 200 asteessa (kaasu-uunissa 3) 5-7 minuuttia (ite paistoin 7 minuuttia). Uunista oton jälkeen laita kahvi valumaan (tai tee vesi lämpeemään tai mitä ikinä juokaan) ja anna keksien vielä olla ja kun kahvi on valunut niin maista ja ihastu iki hyviksi 😋😍

Niistä tuli mun mielestä rapsakoita makeen suolasen kaltasia, vähän niinku olis kaura-"sipsejä" ja näitä on ihan pakko väännellä jossain kohtaa uudestaan, koska sen jälkeen ku nää oli loppunu niin tekee mieli jo leipasta lisää 😅 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti