tiistai 6. maaliskuuta 2018

Hamahelmi-hurahdusta


Melkein kaikki 90-2000 luvun alussa lapsena ollut muistaa silitettävät hamahelmet, yleisimmät muotit silloisille helmeilyille oli sydämiä, tähtiä tai ympyröitä, jotka vanhemmat sitten silitti valmiiksi, tai näin ainakin meillä tehtiin.

Nyt jostain syystä hamahelmet alkaa tulla uudelleen maailmaan, eikä ne enää ole vaan lasten juttuja, niinkuin sillon joskus oli.

Mä oon pitempään tahtonut askarrella jotain (mistä lie tääkään sitten juontaa, en tiä..), mutta vaihtoehtoja oli ihan liikaa ja rehellisesti sanottuna taidot on aika minimaaliset, joten keksin sitte että rupeempas vääntelemään hamahelmiä, koska ne on helppoja ja vieläpä mun rahalliseen budjettiin sopivia. Niimpä kattelin eka netistä mistä löytyis helmiä ja niitähän löyty ihan tokmannilta, alustan noille helmille löysin tigerista (flying tiger of copenhagen) ja tästä se sitten lähti. Kunnon nostalgia-fiilikset tuli kun alkoi tekemään noita 😅


Hurahdin täydellisesti ja vähän aikaa sitten huomasin että on tullut näperreltyä paljon ja paljon sellasia mistä en tiiä minne sijoittaisin ne.. Nyt ne on yhessä pussukassa odottamassa kohtaloaan, tosin muutamista tulee magneetteja jääkaapinoveen ja ehkä avaimenperiä.


Pinterest on täynnä kaikennäkösiä ideoita ja malleja ja googlettamalla (=mm. hakusanoilla: hamabeads & perler beads) löytyy vielä lisää ja näköjään vaan mielikuvitus on rajana, jotkut on jopa tehneet maisema-tauluja noilla helmillä.


Ite en oo vielä tehny mitään kovinkaan monimutkasia juttuja noista, ehkä "harjoittaa" ensin taitoansa noiden yksinkertaisimpien kanssa ja sitten kattoo, josko tekis jotain hiukkasen monimutkasempaa, esimerkiks just sellasia missä on monia eri värisävyjä tai jotain.


Hassusti huomaa miten kun noita tekee niin pää vähän niinku "nollaantuu", uppoutuu niin hyvin tohon tekemiseen, ehkä tääki on jollain tavalla jotain "mindfullnessia", niinku ne aikuisten värityskirjat..


Ja ku hiukkasen googletteli niin noita helmiä on vaikka missä, löytyy kirjakaupoista, lelukaupoista (toys 'r' us & br lelut) ja clas ohlsoniltakin, vielä ku löytyis niitä pastellimaisempia värejä ja eri sävyjä väreistä ni olisin tyytyväinen, vaihtoehdot siitä mitä tekee noista kasvaisi ehkä 😅 Saa nähä mitä sitä vielä keksii noista..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti