torstai 3. maaliskuuta 2016

Vinkki vitosia

Kevät lähestyy, joillakin samalla myös koulussa työharjoittelupaikan etsintä mahdollista työharjoittelua varten, päätinki siis koota pienen vinkki vitos- listan siitä mitä kannattaa tehdä kun hakee työharjoittelupaikkaa parturista tai parturi-kampaamosta:

1. Kannattaa mennä ihan paikanpäälle, sitä arvostetaan nykyään aiempaa enemmän.

2. (Kohtaan 1 viitaten;) jos et kuitenkaan pääse käymään paikan päälle kyselemään niin soita, saat mahdollisesti helpommin / nopeemmin vastauksen kun sähköpostia raapustamalla.

3. Työharjoittelu paikkaa kysyessä -> Ole rohkeesti oma reipas itsesi, helpompi olla oma itsensä kun esittää jotain mitä ei ole.

4. Haastattelussa kerro tarkasti mitä osaat ja mitä et ja voit vielä varmuuden vuoksi ottaa koulusta mukaan opintosuoritusotteen, josta paikan omistaja näkee mustaa valkoisella käydyt kurssisi.

5. Jos saat työharjoittelupaikan: Tee kirjallinen sopimus (saat sellasen yleensä koulusta) työnantajan kanssa ennen aloitusta ja ota ittellesi kopio myös sopimuksesta.

Jos et saa paikkaa; Jatka etsintää rohkeasti.


Työharjoittelupaikan saanti ei ole pelkästään susta kiinni, välillä voi olla että yritys hakee kokonaan erilaista ja eri taitoja omaavia tyyppejä harjoitteluun tai kysytty paikka on jo täynnä. Itte oon oppinu et ei ainakaan kannata missään nimessä luovuttaa, koska siinä vasta niin sanotusti menettääkin jotain, koska etsimällä et häviä vielä mitään :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti