sunnuntai 18. kesÀkuuta 2017

Orvokki parvekkeella


Hankin n. kuukausi sitten ihka ensimmĂ€isen kukkasen parvekkeelle, joka on siis orvokki 😊 


Se on tĂ€hĂ€n mennessĂ€ yllĂ€ttĂ€nyt mut jo monesti sillĂ€ kuinka monta kertaa se on kukkinut ja melkein jokaisen kuivahtaneen kukan tilalle on tullut uusi kukka. Ja on se venĂ€htĂ€nyt korkeutta siitĂ€ millainen se oli kun sen hankin. 

Kiva mennĂ€ parvekkeelle aamukahville kun pöydĂ€llĂ€ loistaa kukka kauniina 😊

Hoitamisen puolesta orvokki on ihan super helppo; kastelee muutaman kerran (ite kastelen 3-4 kertaa) viikossa ja lannoittaa kerran viikossa + muistaa nyppĂ€stĂ€ kuivat kukat pois ni se on siinĂ€ 😊 Osakseen just tuon helpon hoitamisen ansiosta pÀÀdyinki siihen, kun kokemusta kukista ei oo vielĂ€ kertynyt.


Tosin juhannukseksi lĂ€hdetÀÀn miehen kanssa reissuun ja vĂ€hĂ€n kyllĂ€ arveluttaa miten orvokin kĂ€y, ettĂ€ kupsahtaako se sillĂ€ aikaa 😔 Toivottavasti ei, mutta sen nĂ€kee sitten.. Jos internetin ihmeellisen maailman kukka-tiedot pitÀÀ paikkaansa niin kyllĂ€ tuo pienen kuivahtamisen kestÀÀ, silti huolestuttaa hiukan, koska kyseessĂ€ on ihan ensimmĂ€inen oma kukka koskaan.

Jos tuo selviÀÀ (tai jossei selviĂ€) tuon meijĂ€n reissun yli niin ajattelin ettĂ€ voisin hankkia vielĂ€ toisenkin orvokin eri vĂ€risenĂ€ parvekkeelle, kun jotenkin kukkien hoito on vaan niin sellasta kivaa ja tavallaan myös rauhoittavaa ja vĂ€lillĂ€ harmittelen kun ei ole enempÀÀ kasteltavia.. EnsimmĂ€inen kesĂ€ kun on ollut havaittavissa jonkin nĂ€köistĂ€ pientĂ€ "kukka-kuumetta" 😅

EhkĂ€ ensi kesĂ€nĂ€ mulla on parveke tupaten tĂ€ynnĂ€ orvokkeja kun tÀÀ orvokki on nĂ€yttĂ€nyt parhauttaan mulle..😏

Ei kommentteja:

LÀhetÀ kommentti