maanantai 17. huhtikuuta 2017

Viikonloppu-kissa


Huhtikuun toisena viikonloppuna meillĂ€ oli maailman suloisin viikonloppu vieras koskaan 😍 Kuten otsikostakin jo arvaa, tÀÀ vieras oli kissa, pieni, pehmeĂ€ turkkinen melkein vuoden ikĂ€inen Britti-kissa. Ja kyseessĂ€  siis oli mun entisen luokkakaverin kissa.

KÀvin hakemassa sen meille bussilla ja oli kyllÀ tÀhÀn mennessÀ jÀnnin ja kuumottavin matka, pelkÀsin kissan puolesta, ettÀ se voi pahoin ja on ihan pelosta suunniltaan, mutta mun yllÀtykseksi se makoili rauhallisena kantorepussaan ja tuijotti mua koko bussimatkan (varmaan ihmetellen ettÀ kuka mÀ olen ja minne mÀ oon viemÀssÀ sitÀ..) suoraan silmiin ja mÀ paijjailin sitÀ vÀhÀn vÀliÀ.


MeillÀ kotona se oli ensin hiukkasen pelokas ja aluksi ei edes meinannut tulla ulos siitÀ kantorepusta ja kun tuli niin sÀngynalus oli kiwa paikka hetken aikaa. "Lahjottiin" sitÀ miehen kanssa herkuilla ja lelulla, mutta se ei ilmeisestikÀÀn kamalasti vÀlittÀnyt lahjomis-yrityksistÀ ja sÀhÀhti meille muutaman kerran, joten pÀÀtettiin sen antaa olla ja tulla itse esille sitten kun haluaa.

Ja hetken pÀÀstÀ vessasta kuului kissanhiekkalaatikosta kahinaa (ja kuvitelkaa, se löysi ihan itse vessalleen eikÀ ollut edes kÀynyt vessaa aiemmin tutkimassa, fiksu kaveri) ja se oli taas esillÀ tutkimassa paikkoja.

Jo ensimmÀisenÀ iltanaan meillÀ se rohkaistui, saatiin paijata sitÀ ja se leikki lelullaan ja me tietysti oltiin ihan haltioissamme, kun ei meistÀ kummallakaan ole kissaa koskaan ollut.

Toinen pĂ€ivĂ€ meni kissalla jo rohkeammin, tuli heti aamusta silitettĂ€vĂ€ksi ja ruokaa saadessaan söi kaiken. SĂ€ngynalunen oli kuitenkin taas rauhallinen ja kiwa paikka muutamia tunteja, mutta illalla se taas nĂ€yttĂ€ytyi ja oli itse kiivennyt sohvalle miehen viereen nukkumaan sillĂ€ aikaa kun mĂ€ olin kaupassa 😊😍



Lauantai-ilta meni taas paijaillessa ja ihastuessa kissaan entistÀ enempi ja melkein voisi sanoa ettÀ kissakin tottui meihin hiukkasen enempi, ainakin se oli esillÀ ja tuli itsekin hakemaan paijauksia.

Sunnuntaina herĂ€ttiin ja huomattiin ettĂ€ kissa nukkui meidĂ€n jalkopÀÀssĂ€ ja kun huomasi meidĂ€n herĂ€nneen tuli se kehrĂ€ten hakemaan paijauksia. 

Sunnuntai-iltapĂ€ivĂ€stĂ€ koitti kissan kotiinpaluun aika ja sen omistajat tulivat hakemaan sen ja oltiin miehen kanssa molemmat ihan surkeina, koska mielellÀÀn oltaisiin voitu (tietysti) pitÀÀ se meillĂ€ kun oli niin suloinen pikkanen ja vielĂ€ sopeutuvainenkin. 

TÀÀ oli ensimmÀinen kissa, joka oikeesti sulatti mun sydÀmen (ja varmaan myös miehenkin) suloisuudellaan ja oikeastaan pelkÀllÀ olemuksellaan. Oli ihan mahtava viikonloppu ja varmistuttiin samalla siitÀ ettÀ kyllÀ me se oma kissa halutaan.

Jos mulla oli kissa kuume ennen tÀtÀ vierailua, on se nyt noussut huippu lukemiin ja oman kissan hankinta (ja metsÀstys kun niitÀ pentuja ei nÀytÀ olevan missÀÀn..) on aloitettu, vielÀ ei olla ihan varmoja halutaanko me samaa rotua oleva vai ihan "tavallinen" kissa, saa nÀhdÀ, mutta jollekin söpöpÀÀlle me vielÀ hyvÀ koti annetaan kun tilaisuus astuu eteen.

Ei kommentteja:

LÀhetÀ kommentti